Pups

Alle pups die hier geboren worden, worden met zorgvuldigheid grootgebracht en geplaatst. Daarom werk ik uitsluitend met een wachtlijst. Na mailcontact en een kennismaking plaats ik mensen, bij wederzijdse instemming, op de wachtlijst. Vanaf dat moment houd ik ze op de hoogte van de nestplannen, vanaf de loopsheid tot de geboorte van de pups. Enkele dagen na de geboorte informeer ik iedereen op de wachtlijst. Ik behoud het recht om zelf te kiezen wie er in aanmerking komt voor een pup. Omdat de natuur zich niet laat sturen, kan ik dan ook niets garanderen.

De eerste 2 weken groeien de pups op in een rustige omgeving in het bijzijn van hun moeder. Vanaf ongeveer 2-3 weken verhuizen ze naar de woonkamer, waar ze ook in contact komen met de andere honden in huis. Zo maken ze deel uit van het dagelijks leven en wennen aan alle geluiden en ervaringen. Afhankelijk van het weer mogen ze ook regelmatig naar buiten vanaf de leeftijd van 3-4 weken. Vanaf dat moment staan er ook meerdere socialisatie-uitjes op de agenda.

Vanaf dat de pups ongeveer 3-4 weken oud zijn, mogen toekomstige eigenaren op bezoek komen. We besluiten in samenspraak op welke datum de pup verhuisd naar z’n nieuwe eigenaren, vanaf de leeftijd van 8 weken. De uiteindelijke koop wordt gesloten op de dag dat de pup wordt opgehaald. Voor die tijd is het voor beide partijen mogelijk om zich terug te trekken.

Vanaf de leeftijd van 6 weken krijgen de pups een dierenartscontrole en titerbepaling (op aanwezigheid van antilichamen tegen ernstige ziektes). Aan de hand hiervan wordt besloten of de pup al gevaccineerd kan worden, of er een nieuwe datum geprikt kan worden voor een volgende titerbepaling. De nieuwe eigenaren krijgen alle benodigde informatie over titerbepalingen en deelnemende dierenartsen in hun regio. De pups krijgen hier zowel brok- als vleesvoeding zodat ze beide gewend zijn en de nieuwe eigenaren zelf een keus kunnen maken hierin.

Zomer 2023: Kiano x Minttu

Minttu is in mei gedekt door Kiano, officieel: Nanaimo Cassin’s Kiano. Kiano komt uit Duitsland en woont samen met zijn eigenaren en een Cavalier King Charles Spaniel in Bingen am Rhein. Hij heeft al drie nesten voortgebracht, waarvan de nakomelingen inmiddels volwassen zijn. De open karakters, de werklust en het gematigde uiterlijk van zijn nakomelingen trokken mijn aandacht, en na een kennismaking met Kiano besloten we dat hij “Mr. Perfect” is voor Minttu’s eerste nest.

Voor Minttu zal dit haar eerste nest worden. Minttu is bijzonder zachtaardig en vriendelijk, maar met een fijne werklust. Uit deze combinatie verwacht ik dan ook sociale, vriendelijke pups, maar wel het type Toller dat meer te doen wil hebben dan enkel wandelingen maken. Ik verwacht pups die geschikt zijn voor diverse hondensporten, waaronder agility. gehoorzaamheid, jachttraining en meer.

De pups van Kiano en Minttu worden begin juli verwacht.
De wachtlijst voor dit nest is al vol!

Klik hier voor de stamboom van dit nest.

Nanaimo Cassin's Kiano x Con Fuoco Check Yes Juliet

Nanaimo Cassin’s Kiano “Kiano”

Vader: Andjaktens Marques de Murietta “Teddy”
Moeder: Tollerbellas Liebling “Sunnan”
Geboortedatum: 9 september 2015
Heupen: A1/A1
Ellebogen: 0/0
Ogen: Distichiasis (2023)
PRA: Normal/clear
CEA: Drager/carrier
CP1: Normal/clear
CLPS: Normal/clear
DM: Normal/clear
DE: Normal/clear
JADD: Normal/clear
CDMC: Normal/clear
CLAM: Normal/clear

Werkresultaten: BHP-VT, JPR
Actief in agility

Con Fuoco Check Yes Juliet “Minttu”

Vader: Rus N’ Riv Trapid Love Struck Twice “Fluff”
Moeder: Con Fuoco Tolling In The Deep “Bizzy”
Geboortedatum: 23 juni 2019
Heupen: A
Ellebogen: 0/0
Ogen: Volledig vrij (2023)
PRA: Drager/carrier
CEA: Normal/clear
CLPS: Normal/clear
DM: Normal/clear
DE: Normal/clear
JADD: Normal/clear
CDMC: Normal/clear
CLAM: Normal/clear

Showresultaten: 1U, res. CAC
Actief in tolling, jachttraining