Pups

Alle pups die hier geboren worden, worden met zorgvuldigheid grootgebracht en geplaatst. Daarom werk ik uitsluitend met een wachtlijst. Na mailcontact en een kennismaking plaats ik mensen, bij wederzijdse instemming, op de wachtlijst. Vanaf dat moment houd ik ze op de hoogte van de nestplannen, vanaf de loopsheid tot de geboorte van de pups. Enkele dagen na de geboorte informeer ik iedereen op de wachtlijst. Ik behoud het recht om zelf te kiezen wie er in aanmerking komt voor een pup. Omdat de natuur zich niet laat sturen, kan ik dan ook niets garanderen.

De eerste 2 weken groeien de pups op in een rustige omgeving in het bijzijn van hun moeder. Vanaf ongeveer 2-3 weken verhuizen ze naar de woonkamer, waar ze ook in contact komen met de andere honden in huis. Zo maken ze deel uit van het dagelijks leven en wennen aan alle geluiden en ervaringen. Afhankelijk van het weer mogen ze ook regelmatig naar buiten vanaf de leeftijd van 3-4 weken. Vanaf dat moment staan er ook meerdere socialisatie-uitjes op de agenda.

Vanaf dat de pups ongeveer 3-4 weken oud zijn, mogen toekomstige eigenaren op bezoek komen. We besluiten in samenspraak op welke datum de pup verhuisd naar z’n nieuwe eigenaren, vanaf de leeftijd van 8 weken. De uiteindelijke koop wordt gesloten op de dag dat de pup wordt opgehaald. Voor die tijd is het voor beide partijen mogelijk om zich terug te trekken.

Vanaf de leeftijd van 6 weken krijgen de pups een dierenartscontrole en titerbepaling (op aanwezigheid van antilichamen tegen ernstige ziektes). Aan de hand hiervan wordt besloten of de pup al gevaccineerd kan worden, of er een nieuwe datum geprikt kan worden voor een volgende titerbepaling. De nieuwe eigenaren krijgen alle benodigde informatie over titerbepalingen en deelnemende dierenartsen in hun regio. De pups krijgen hier zowel brok- als vleesvoeding zodat ze beide gewend zijn en de nieuwe eigenaren zelf een keus kunnen maken hierin.

Zomer 2023: Minttu x ?

Als ook de laatste gezondheidsonderzoeken goed blijken, hoop ik in de zomer van 2023 op het eerste nest van Minttu. De reu voor dit nest is nog niet gekozen. Meer informatie volgt later.

De wachtlijst voor deze combinatie is voorlopig gesloten.