Pups

Alle pups die hier geboren worden, worden met zorgvuldigheid grootgebracht en geplaatst. Daarom werk ik uitsluitend met een wachtlijst. Na mailcontact en een kennismaking plaats ik mensen, bij wederzijdse instemming, op de wachtlijst. Vanaf dat moment houd ik ze op de hoogte van de nestplannen, vanaf de loopsheid tot de geboorte van de pups. Enkele dagen na de geboorte informeer ik iedereen op de wachtlijst. Ik behoud het recht om zelf te kiezen wie er in aanmerking komt voor een pup. Omdat de natuur zich niet laat sturen, kan ik dan ook niets garanderen.

De eerste 2 weken groeien de pups op in een rustige omgeving in het bijzijn van hun moeder. Vanaf ongeveer 2-3 weken verhuizen ze naar de woonkamer, waar ze ook in contact komen met de andere honden in huis. Zo maken ze deel uit van het dagelijks leven en wennen aan alle geluiden en ervaringen. Afhankelijk van het weer mogen ze ook regelmatig naar buiten vanaf de leeftijd van 3-4 weken. Vanaf dat moment staan er ook meerdere socialisatie-uitjes op de agenda.

Vanaf dat de pups ongeveer 3-4 weken oud zijn, mogen toekomstige eigenaren op bezoek komen. We besluiten in samenspraak op welke datum de pup verhuisd naar z’n nieuwe eigenaren, vanaf de leeftijd van 8 weken. De uiteindelijke koop wordt gesloten op de dag dat de pup wordt opgehaald. Voor die tijd is het voor beide partijen mogelijk om zich terug te trekken.

Vanaf de leeftijd van 6 weken krijgen de pups een dierenartscontrole en titerbepaling (op aanwezigheid van antilichamen tegen ernstige ziektes). Aan de hand hiervan wordt besloten of de pup al gevaccineerd kan worden, of er een nieuwe datum geprikt kan worden voor een volgende titerbepaling. De nieuwe eigenaren krijgen alle benodigde informatie over titerbepalingen en deelnemende dierenartsen in hun regio. De pups krijgen hier zowel brok- als vleesvoeding zodat ze beide gewend zijn en de nieuwe eigenaren zelf een keus kunnen maken hierin.

Voorjaar 2024 Diamant x Segno

Dit nest is erg bijzonder, de plannen werden namelijk meer dan 5 jaar geleden al bedacht. Toen Segno en Diamant zelf nog jonge honden waren troffen we elkaar in Zweden en ontstond het idee dat ze een goede match zouden zijn. Ze hebben wel overeenkomsten: allebei zijn het harde werkers, uiterst stabiel en trouw aan hun baas. Segno’s eerste nest was met Ziggy Stardust, een oom van Diamant. Toen ook dat nest erg mooi ontwikkelde, werden de plannen met Diamant steeds concreter. En nu is het eindelijk zover. Voor Segno zal het haar laatste nest worden, en ook Diamant nadert de pensioenleeftijd. We hopen dan ook dat één van deze pups bij zijn vader in Zweden kan wonen.

De wachtlijst voor dit nest is vol!

Segno blijkt drachtig te zijn! De pups worden verwacht rond 8 maart 2024.

 

Vildandens Guldkorn af Gremir x Xpressive Segno vom Lech-Toller Nest

Vildandens Guldkorn af Gremir “Diamant”

Vader: Kanadickens John Dory of Mafli “Mirakel”
Moeder: Gesalatis Vulpes Chama “Gredelin”
Geboortedatum: 14 oktober 2015
Heupen: B1
Ellebogen: 0/0
Ogen: Volledig vrij (2023)
PRA: Normal/clear
DE: Normal/clear

Werkresultaten: 2 keer uitmuntend in tollinjachtproeven – eliteklasse
Actief in de praktijkjacht

Xpressive Segno vom Lech-Toller Nest

Vader: West Coast Tollers Daim “Mischa”
Moeder: Speeding Katniss vom Lech-Toller Nest “Katniss”
Geboortedatum: 13 januari 2017
Heupen: A
Ellebogen: 0/0
Ogen: Volledig vrij (2023)
PRA: Drager/carrier
CLPS: Normal/clear
DM: Normal/clear
DE: Normal/clear
JADD: Normal/clear
CDMC: Normal/clear
CLAM: Normal/clear

Showresultaten: Uitmuntend, Zeer Goed
Werkresultaten: CDD-C diploma, WT-C diploma